Sånn forvalter vi - AlphaSpar
21893
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21893,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Sånn forvalter vi

VERDIBASERT TILNÆRMING

Vi har en verdibasert tilnærming når vi vurderer mulighetene i markedet. Viktigste faktor er prisen som betales for bokførte verdier i selskapene. Vi eier mye aksjer når det betales lite for bokførte verdier (vi kaller dette “billig”) og lite eller ingen aksjer når vi opplever at man må betale mye for bokførte verdier (vi kaller dette “dyrt”). Langsiktig vil du da ha sannsynligheten på din side i forhold til avkastningsmuligheter. Kortsiktige svingninger er derfor ofte kun støy i et langsiktig perspektiv.

Historisk har de største børsfallene kommet etter at det har vært betalt uvanlig mye for bokførte verdier (markedet har vært “dyrt”).  Vi reduserer derfor andelen aksjer når børsen er dyr og kjøper tilbake når vi mener den er billig.  Dette skjer uten at vi sikter på å treffe topper eller bunner.

For hver krone solgt når børsen er dyr er mye verdt hvis du kan bruke de samme kronene til å kjøpe igjen når børsen er billig. Ved å ikke bli med på de største fallene i markedet mener vi at man kan oppnå en betydelig meravkastning over tid. Vi mener det er lønnsomt å tenke langsiktig og være tålmodig.

VI ØNSKER FORHOLD SOM VARER

Våre forvaltningsprinsipper er langsiktig. Derfor ønsker vi langsiktige kundeforhold